Restaurare coronara cu material compozit a dintelui 3.7
(molarul 2 inferior stanga)
O leziune carioasa se dezvolta atat primar, cat si secundar, adica caria poate aparea pe un dinte neobturat (sanatos), dar si pe un dinte deja obturat (dinte cu plomba). In ambele cazuri bacteriile care se afla in cavitatea bucala metabolizeaza acizi si afecteaza tesuturile dur dentare, la orice nivel sau pe orice perete al dintelui.
Odata aparuta caria, netratata, poate evolua in profunzime, chiar si sub o obturatie sau reconstituiere bine realizata, impicand si camera pulpara, fiind o complicatie dintre cele mai des intalnite. Unele obturatii mascheaza focare mari de carie, de aceea se ajunge la tratamentul endodontic (scoaterea nervului).
Unele din semne clinice pot aparea destul de tarziu pentru a evita tratamentul canalelor radiculare, ele fiind : dureri la excitanti termici, cum ar fi rece, fierbinte, la excitanti chimici ( dulce, acru), la excitanti mecanici (in unele cazuri la periajul dentar), sangerari la periajul dentar si/sau la folosirea interdentar a atei dentare.
(+40) – 770 849 043
PROGRAMARI SI INFORMATII
Obiectivul nostru principal este asigurarea unei asistente stomatologice de calitate.
Pentru orice intrebare cu privire la serviciile oferite va rugam sa ne contactati!
Caria dentara poate fi prevenita precoce inca de la varsta tanara, de la copil la adult. Cu doar o vizita la medicul dentist, cariile se pot depista prin diferite tehnici si se pot rezolva inlaturand caria si obturarea fizionomica (la culoarea dintelui) acestora. De a fi evitate aparitia altor carii, obligatoriu se face vizita pacientului la medicul dentist din 6 in 6 luni.
Pozele reprezinta un caz cu o pacienta tanara care prezinta o cavitate carioasa foarte mare, pe molarul 2 inferior stanga, rezultata in urma desprinderii unei obturatii coronare incorect realizata.
S-a efectuat indepartarea cariei si restaurarea coronara partiala a dintelui 3.7 cu material compozit fotopolimerizabil. Totul desfasurandu-se sub anestezie locala.