PREGATIRE PREOPERATORIE
Igiena cavităţii bucale este esenţială, aceasta însemnand curăţarea dinţilor, gingiilor şi inclusiv a limbii. Înainte de orice fel de intervenţie chirurgicală este bine să avem o igienizare dentara completă. Iar această igienizare dentara completă presupune mai mult decât un simplu periaj dentar. În primul rând, înainte de interveneţia chirurgicală propriu-zisă se va efectua asupra pacientului o pregătire atât la nivel clinic, cât şi la nivel psiho-afectiv. Astfel, din punct de vedere clinic, pacientul va fi supus unui examen efectuat de către medic care va evidenţia starea fiziologică a pacientului.
DUSUL BUCAL
Utilizarea acestui duş bucal este foarte eficientă. Studiile au demonstrat în acest sens că duşul bucal este de până la trei ori mai eficient, decât orice altă metodă clasică de curăţare. Prin urmare, duşul bucal ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene din spaţiile interdentare şi subgingival. Contribuie în mod evident la reducerea sângerărilor şi inflamaţiilor gingiei. Mai mult decât atât, studiile clinice au dovedit că 99,9% din placa bacteriană este îndepărtată în trei secunde de aplicare în aria testată. De-a lungul timpului, majoritatea producătorilor au intervenit cu modificări doar la nivel de design însă duşul bucal se bazează şi astăzi pe acelaşi principiu.
(+40) – 770 849 043
PROGRAMARI SI INFORMATII
Obiectivul nostru principal este asigurarea unei asistente stomatologice de calitate.
Pentru orice intrebare cu privire la serviciile oferite va rugam sa ne contactati!
ATA DENTARA
Oamenii de ştiinţă recomadă folosirea aţei dentare după fiecare masă. Conform acestora nu numai medicul stomatolog este cel care ar trebui să recomande folosirea aţei dentare, ci şi medicul cardiolog. De ce acest lucru? Cercetători în domeniu au demonstrat că infecţiile la nivelul gingiilor sunt responsabile de unele dintre afecţiunile cardiace precum infarctul sau ateroscleroza. Astfel, resturile alimentare care rămân între dinţi, în cazul neutilizării aţei dentare, favorizează infecţia, producerea şi dezvoltarea unei proteine asociate cu procesele inflamatorii la nivelul arterelor. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că o bună igienă dentară creşte cu patru, şase ani speranţa de viaţă. Prin urmare, folosirea aţei dentare nu este un moft ci reprezintă o necesitate. Studiile arată că periajul înlătură doar 50% din placa bacteriană.
PASTA DE DINTI
Ştiaţi că prima pastă de dinţi modernă a apărut în anii 1880? Aceasta era preparată în casă din ingrediente precum sare, săpun şi praf de calcar. Igiena la nivelul cavităţii bucale ne ajută să ne menţinem sănătatea dentară, întăreşte suprafaţa smalţului şi împrospătează respiraţia. Pasta de dinţi, alături de periuţa de dinţi, este esenţială pentru igienizarea corectă şi completă a cavităţii bucale. Asigura starea de sănătate optimă şi un aspect estetic dinţilor. Tocmai de aceea este întotdeuna important ca pe lângă consultul la medicul stomatolog să avem o igienă a cavităţii bucale impecabilă. După fiecare masă, bacteriile rezultate din mâncare intră în contact cu placa dentară şi produc acizi ce atacă dinţii. Ulterior pot duce la apariţia cariilor sau chiar a bolilor în anumite circumstanţe. Ingredientele din compoziţia pastei de dinţi ajută la îndepărtarea acestor bacterii şi luptă împotriva bolilor dentare.
ECHIPA NOASTRA
Oferim servicii personalizate
de inalta calitate
DOTARILE CLINICII
Echipamente stomatologice de
ultima generatie
PACIENTII NOSTRI
Loialitatea si grija cabinetului nostru
pentru pacienti
IGIENA BUCALA POSTOPERATORIE
Igiena bucala este foarte importantă dacă vrem să ne menţinem dinţii sănătoşi. Si mai important este să ţinem seama de câteva sfaturi în igiena cavităţii bucale, în special după ce s-a efectuat o intervenţie chirurgicală. Îngrijirea în urma unei intervenţii chirurgicale presupune două perioade esenţiale: este vorba aici despre perioada postoperatorie imediată şi despre perioada postoperatorie precoce. În prima perioadă se necesită multă atenţie şi îngrijire pentru pacient. Această perioadă durează de la sfârşitul intervenţiei chirurgicale şi până la restabilirea stării de cunoştinţă a pacientului.
ALEGEREA PERIUTEI DE DINTI
Periuţa de dinţi reprezintă un instrument esenţial pentru a avea o sănătate orală eficientă. Dacă nu utilizezi periuţa de dinţi în mod corect, sau dacă nu alegi periuţa potrivită rişti să produci un dezechilibru la nivelul sănătăţii bucale iar apoi te vei confrunta cu diverse afecţiuni. Pentru a evita această situaţie neplăcută şi disconfortul care va avea loc la nivelul cavităţii bucale, este important să ştim câteve informaţii şi sfaturi necesare despre periuţa de dinţi. Funcţia supremă pe care o îndeplineşte periuţa de dinţi este aceea de a curăţa corect dinţii şi ţesuturile moi din vecinătate. Prin urmare periuţa de dinţi şi implicit pasta de dinţi sunt elemente nelipsite din casa unui om.