Toata lumea stie ce este caria dentara, fiecare pe intelesul lor, dar putini stiu la ce poate duce o carie mica de suprafata (un punct negru pe dinte), care este „ca un foc in padure nesupravegheat”. Ea distruge tesuturile dure ale dintelui.
Caria dentara se dezvolta in forma de piramida cu varful orientat la suprafata si baza piramidei spre camera pulpara (nerv).In prima faza, ea nu poate fi observata decat de catre medicul dentist. Atunci cand prezenta cariei este sesizata si de pacient, caria este deja avansata.
Netratata la timp, in unele cazuri nefericite caria poate duce la o leziune ondontala coronara cu sau fara fracturarea unui sau mai multi pereti ai dintelui sau la aparitia complicatiilor acestora implicate cu dureri exarcerbate.
De aici rezulta importanta controlului periodic la cabinetul stomatologic, pentru a putea surprinde caria in stadiul incipient. Cu cat caria este surprinsa mai devreme, cu atat sacrificiul tesutului dur dentar este mai mic, tratamentul este mai simplu, mai putin costisitor si necesita mai putine sedinte.
Tratamentul cariilor urmareste:
– indepartarea in totalitate a tesuturilor dentare afectate ,
– protectia tesuturilor sanatoase, prin utilizarea unor materiale care izoleaza dintele de variatiile de temperatura ,
– reconstructia dintelui (plomba), cu ajutorul unor materiale care asigura in egala masura rezistenta, functionalitate si estetica.
(+40) – 770 849 043
PROGRAMARI SI INFORMATII
Obiectivul nostru principal este asigurarea unei asistente stomatologice de calitate.
Pentru orice intrebare cu privire la serviciile oferite va rugam sa ne contactati!
Pacienta tanara cu distructie coronara ~75%, cu oturatie ocluzala, care nu reda functionalitatea si forma naturala a dintelui.
S-a efectuat inlaturarea obturatiei defectuoase, s-a refacut tratamentul endodontic cu obturarea canalelor radiculare.
In final s-a cimentat un dispozitiv corono-radicular (pivot endodontic sau stift radicular) in unul din canalele radiculare si realizarea restaurarii coronare functionale si redarea formei naturale a dintelui din material fotopolimerizabil.
Toate tratamentele de endodontie si de reconstituire (restaurare) coronare dentare se realizeaza cu campuri de diga.


